30/12/11

El Sharisme

El Sharisme defensa un paradigma social centrat en la creativitat i la col·laboració. Es tracta d'abandonar els prejudicis a l’hora de compartir informació i idees i aposta per la col·laboració i la suma.
El sharisme proposa un canvi d’actitud en les persones, en les organitzacions i en els governs, una reorientació dels valors que, transformarà la nostra societat en un cervell social superintel·ligent. 
abandonar els prejudicis a l’hora de compartir informació i idees i aposta per la col·laboració i la suma. 
 El sharisme coincideix amb l’expansió de tecnologies com ara el programari lliure o el web 2.0, que afavoreixen l’intercanvi d’informació: des dels blocs fins al Quora, passant pel Twitter o Facebook.
A continuació un presento un altre exemple de Sharisme, independenment dels més coneguts per tothom, com els que he citat anteriorment. 


A les sessions de classe, hem relacionat aquest concepte amb els diferents aprenentatges com són: 
- L'aprenentatge situat
- L'aprenentatge invisible
- L'aprenentatge significatiu
- Learning by doing
- Educació formal, no formal i informal
- L'aprenentatge entre iguals
- Lifelong learning
- L'aprenentatge autònom

Hem dividit la classe en diferents grups, i cada grup havia de treballar un d'aquests temes. Primer de tot, havien de crear la nostra propia definició sobre l'aprenentatge, tot compartin-ho al forum de l'assignatura.
El nostre grup, format per la Elisabeth Torras, el Sergio Rella, l'Isaac Serrano i jo mateixa, entenem l'aprenentatge com un procés psicològic que consisteix en modificar i/o ampliar els constructes previs per comprendre el món i adaptar-te o actuar-hi. 
Tot seguit, cada grup ha començat la recerca d'un tema en concret. El nostre grup ens ha tocat l'educació formal, informal i no formal i les implicacions que hi té pel que fa a les escoles i a l'ús de els TIC, i per últim ho vam presentar a la resta de la classe per tal que tothom pugués compartir-ho tot, i no ens quedessim només amb el tema que ens havia tocat aprofundir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada